fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

5 טיפים שימושיים למניעת ריח רע מהפה

5 טיפים שימושיים למניעת ריח רע מהפה

5 טיפים שימושיים למניעת ריח רע מהפה

ריח רע מהפה (האליטוסיס) מהווה מצב אשר עלול להסב אי נוחות למתמודדים אתו. מצב זה גורם לפליטה של ריח חריף ולא נעים מהפה, בעת שיחה ואף בעת נשימה.
"האור בקצה המנהרה" טמון בעובדה שמצב זה הוא בר טיפול – יחד עם זאת בכדי לטפל בו בצורה הנכונה, קיימת חשיבות גבוהה לפנות בשלב הראשון לרופא שיניים.
רופא שיניים ידע לבצע בדיקה על מנת לאתר את מקור הריח הרע – ובהתאם לממצאי הבדיקה גם לטפל בבעיה בצורה הנכונה.

ריח רע מהפה – הגורמים השונים

הדרך הטובה ביותר לטפל בריח רע מהפה עוברת במניעה. בכדי לנסות ולהימנע ממצב זה, קיימת חשיבות גבוהה להכיר תחילה את הגורמים השונים למצב של הבל פה

5 טיפים שימושיים למניעת ריח רע מהפה
  • אי הקפדה על היגיינת פה – מי שלא מקפיד על צחצוח השיניים ועל שימוש בחוט דנטלי באופן קבוע, גורם לכך שחלקיקי מזון יישארו בפה – מה שמקדם צמיחת חיידקים וגורם לריח רע מהפה.
  • צריכת סוגים מסוימים של מזונות – מזונות ומשקאות מסוימים, כגון בצל, שום, קפה ואלכוהול, יכולים להוות כגורם לנושא של ריח רע מהפה. חומרים אלו חודרים לזרם הדם ומובלים אל הריאות, שם הם משפיעים על ריח הנשימה.
  • עישון –  עישון ולעיסת טבק עלולים לגרום לנושא של הבל פה מתמשך, בנוסף, הם גם מגבירים את הסיכון למחלת חניכיים – אשר מהווה גם היא כגורם להליטוזיס.
  • יובש בפה – לרוק יש תפקיד חשוב ומשמעותי בניקוי הפה והוא מסייע בהסרת חלקיקי מזון וחיידקים. כאשר ייצור הרוק הינו מופחת, עקב גורמים כגון התייבשות, תרופות או מצבים רפואיים מסוימים, מצב זה עלול להוביל לריח רע מהפה.
  • זיהומים בפה – זיהומים בחלל הפה, כגון מחלת חניכיים או עששת, עלולים לייצר הבל פה לא נעים. זיהומים אלו נגרמים לרוב על ידי חיידקים אשר משחררים תרכובות גופרית.
  • זיהומים בדרכי הנשימה – מצבים רפואיים כגון דלקות בסינוסים, דלקות גרון או דלקות בדרכי הנשימה עלולים להוביל לריח רע מהפה עקב נוכחותם של חיידקים וליחה בגרון ובמעברי האף.
  • מחלות מערכתיות – מחלות מערכתיות מסוימות, כגון סוכרת, מחלות כבד, מחלות כליות והפרעות במערכת העיכול, עלולות לגרום לריח רע מהפה כסימפטום משני.
  • נטילת תרופות – תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש בפה או לשחרר כימיקלים התורמים לריח רע מהפה כתופעת לוואי.
  • הרגלי תזונה – דיאטות מהירות, צום או דיאטות דלות בפחמימות עלולות לגרום לגוף לפרק שומנים לאנרגיה, מה שמוביל לייצור קטונים, שעלולים לגרום למצב של ריח רע מהפה. חשוב לציין כי ישנם גם מזונות אשר ידועים ככאלה אשר גורמים לריח רע מהפה כמו: גבינה צהובה, תבלינים מסוגים שונים, משקאות אלכוהוליים ועוד..

איך מזהים ריח רע מהפה?

לא כל אדם אשר מתמודד עם ריח רע מהפה ידע על כך – ולא תמיד גם יהיה מי שישקף לו את המצב, בגלל האי נעימות הכרוכה בדבר.
לכן, אשר עולה חשד על ריח רע מהפה, ההמלצה היא לשאול בן/בת זוג, בן משפחה או חבר קרוב – וכזה שיודעים שהוא יספק תשובה כנה.
חשוב לציין שאם כבר הגעתם לבדיקה תקופתית אצל רופא השיניים, במקרים רבים יהיה ברשותו מכשיר ייעודי לבדיקת ריח רע מהפה.
מדובר במכשיר נשיפה אשר אמור לבדוק את רמת תרכובות הגופרית בחלל הפה, אשר מאפשר לבדוק את מידת הריח הרע מהפה. מכשיר זה מאפשר לרופא גם להבין אם מקור הריח הרע מגיע מאזור הלשון או מאזור החניכיים. חשוב לציין שבכדי שהבדיקה תהיה יעילה יש צורך בפעולות הכנה – וחשוב ליישם את הנחיות הרופא בנושא.

איך לטפל בריחות רעים מהפה – 5 טיפים מנצחים

אז אחרי שהבנות מהם הגורמים לריחות רעים מהפה, כעת חשוב להבין מה ניתן לעשות בכדי להימנע ממצב לא נעים זה. להלן 5 טיפים שכדאי ומומלץ ליישם:

טיפ 1 – הקפדה על היגיינת פה טובה

אין כל ספק כי אחת הפעולות המרכזיות אותן ניתן לבצע על מנת למנוע ריחות רעים, זה להקפיד על היגיינת פה טובה. יש לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום – ולא לשכוח לצחצח ולנקות גם את הלשון, – למעשה, רוב החיידקים נמצאים בבסיס הלשון ולכן, כדאי גם לשקול להשתמש באמצעים ייעודיים לניקוי הלשון.
יש להקפיד על שימוש בחוט דנטלי לפחות פעם ביום, על מנת לנקות את השיניים משאריות של מזון.
מעבר לכך, חשוב לדאוג ולהחליף את מברשת השיניים בכל תקופת זמן של כחודשיים. 

טיפ 2 - תזונה נכונה

בכדי להימנע מריח רע ההמלצה היא להקפיד על תזונה בריאה, מגוונת ועשירה – כאשר מומלץ לאכול הרבה ירקות ופירות – ובעיקר פירות וירקות קשים אשר מסייעים בייצור רוק.
מהצד השני, יש להימנע מאכילת סוכרים, בשר אדום בכמויות גדולות ומאכלים אשר נחשבים ככאלה אשר "מעודדים" ריחות רעים בפה.
אם אתם מתמודדים עם ריח רע מהפה ולא יודעים מה מקור הבעיה, כדאי לערוך רשימה מסודרת של המאכלים אותם אתם אוכלים – בצורה כזאת תוכלו לזהות אם אחד מאותם המאכלים אחראי על הריח הרע.

טיפ 3 – שתייה מרובה של מים

שתיית מים מרובה מסייעת בשמירה על לחות בפה ומניעת יובש – אשר מהווה מקור משמעותי לריח רע מהפה. כידוע, פעולה זו מעודדת את ייצור הרוק – אשר לו תפקיד חשוב בשטיפה של חלקיקי מזון אשר גורמים לריחות רעים.
מעבר לכך לשתייה מרובה של מים יש יתרונות בריאותיים רבים – כך שריח רע מהפה היא רק סיבה אחת מתוך רבות בגינן חשוב לשתות.

טיפ 4 – מסטיקים וסוכריות ללא סוכר

עוד טיפ נגד ריח רע מהפה הוא צריכת סוכריות ומסטיקים ללא סוכר (צריכה במידה כמובן, כל דבר שמבוצע בהגזמה עלול להיות בעל השפעה רעה). לעיסה/מציצה של מסטיקים וסוכריות ללא סוכר יכולה לסייע בהגברת הפרשת הרוק ובשטיפה של שאריות מזון וחיידקים שונים.

טיפ 5 – פנייה לרופא השיניים

כאמור, אם אתם מתמודדים עם ריח רע מהפה והפעולות השונות בהן אתם נוקטים לא מסייעות לטפל בבעיה, ההמלצה תהיה כמובן לפנות לרופא שיניים. זאת בכדי לאבחן את מקור הבעיה ולטפל בה בצורה הנכונה והיעילה.

תפקידו של רופא השיניים בטיפול בריח רע מהפה

חשוב להקדים ולומר כי במעל לשמונים אחוז מהמקרים מקורו של ריח הרע מהפה יהיה בחיידקים אשר מצויים בפה – ולכן, פניה לרופא השיניים תהווה צעד חשוב ומשמעותי בדרך לטיפול אפקטיבי בבעיה.
רופא מחזיק בידע ובכלים המאפשרים לו לאתר בעיות שונות בפה אשר אחד מהסימפטומים שלהם הם ריחות רעים כמו: מחלות חניכיים, דלקות, חורים בשיניים, יובש בפה ועוד..
כמובן, שרופא שיניים גם ערוך לשלול מצבים בהם מקור הריח הרע יהיה מהפה – ובמקרים כאלה, הוא ידע להפנות את המטופלים לרופא משפחה או לרופא מומחה.
רופא שיניים מקצועי גם ידע לספק טיפים על מנת להימנע מריח רע מהפה.

כמובן, שבכדי ליהנות מכל היתרונות של ביקור אצל רופא השיניים, קיימת חשיבות גבוהה לבחור את רופא השיניים בקפידה ולוודא שמדובר ברופא מקצועי ומנוסה – ותשמחו לגלות שאתם נמצאים בכתובת הנכונה.

 

פייסבוק
טוויטר
הדפסה
WhatsApp
שלח באי-מייל

עוד מאמרים:

היגיינת הפה בזמן ההריון

היגיינת הפה בזמן ההריון

היגיינת הפה בזמן ההריון בתקופה של הריון חלים בגופה של כל אישה שינויים רבי משמעות. חלק מאותם השינויים עשויים להשפיע גם על

הרדמה מקומית

הרדמה מקומית

הרדמה מקומית כמעט כל אחד ואחת מאיתנו זקוק לטיפול שיניים בשלב כזה או אחר בחיים. הרדמה מקומית היא הדרך המקובלת ביותר לקבלת

השפעת אלכוהול על בריאות הפה

השפעת אלכוהול על בריאות הפה

השפעת אלכוהול על בריאות הפה בריאות הפה מהווה כמרכיב חיוני בבריאות הכללית שלנו. פה בריא מאפשר בראש ובראשונה לאכול, לדבר ולחייך בביטחון,

Dr. Averbuch – Dental Clinic

Senior dentist, and founder of the clinic

Dr. Alexander Averbuch is a D.M.D dentist with extensive experience in dental implants, full anesthesia and complex surgeries. He is the founder of Dr. Averbuch's Dental Clinic in Rishon Lezion and the owner. Residents of Rishon Lezion and the surrounding area know him, his work, and his contribution to the community. Under his faith, thousands of patients and the hand went, as they say, another slant.

follow me

testimonials