fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

השתלת שיניים

מהי השתלת שיניים? תהליך ההשתלה והתוצאה

השתלת שיניים הוא טיפול המספק את התחליף הטוב ביותר לשיניים טבעיות. במהלך הטיפול, שתלים מוברגים ללסת של המטופל במקומות בהם חסרות שיניים, ובמקרים בהם חסרות שיניים בכל הפה, מוחדרים השתלים בנקודות אסטרטגיות בשביל לתמוך בפלטות מלאות של שיניים בכל הפה.

לאחר ההשתלה, מועמסים כתרים וביחד הם יוצרים מבנה מדוייק של השיניים הטבעיות.

השתלת שיניים

תהליך השתלת השיניים הוא תהליך שדורש סבלנות וההבנה, סבלנות בטיפול בשתלים, וההבנה שהתוצאה תלויה גם בהתנהגות של המטופל.

לכן במרפאתו של ד”ר אברבוך אנו שמים דגש על שקיפות ושיתוף מלא של המטופל. לפני שתקפצו למרפאה, ריכזנו בשבילכם חומר קריאה שיעמיק את הידע שלכם ויענה לכם על שאלות בוערות, גם בהשתלות שיניים ביום אחד וגם בסוגים אחרים של השתלות שיניים.

האם השתלת שיניים כואבת?

התשובה היא לא, ישנה תקופה של כמה ימים של אי נוחות לכל היותר. ההשתלה מתבצעת תחת הרדמה מקומית או סוג ההרדמה המתאימה למטופל, תלוי ברצון המטופל ומצבו הבריאותי.

לאחר ההשתלה תתכן תחושת אי נוחות ורגישות באזור, אבל ניתן לשכך את הכאב באמצעות משככי כאבים. הרופא המטפל מספק מרשם והסבר עם תרופות הכולל משככי כאבים ותרופות הגעה היה ויש צורך לפני כל טיפול כירורגי שמצמצת למינימום את תהליך ההחלמה.

מי זקוק להשתלת שיניים?

אבדן שיניים מתרחש אצל כולם לאחר גיל מסוים,טראומה או במהלך\לאחר מחלה. איך שלא מסתכלים על זה, בשלב כזה או אחר כולנו נצטרך שיניים חדשות בשביל להמשיך ולתפקד ללא מגבלות.

הסיבות העיקריות לאבדן שיניים הן בדרך כלל:

עששת או מחלות חניכיים (כגון פריודונטיטיס) 

מחלות אלו מובילות לנסיגת חניכיים ונסיגה של העצם, מה שגורם לשן להתנדנד ולנשור. בנוסף מכיוון שאין מספיק יתכן ששיניים נוספות באזור ישופעו מהמחלה ונסיגת העצם.

טראומה חיצונית

לפעמים אנחנו מאבדים שיניים כתוצאה מחבלה או תאונה. הטראומה גם יכולה להתרחש בתוך הפה כתוצאה מנשיכה או לעיסה של עצם קשיח.

שחיקה או חיכוך שיניים

לאחר רמה מסוימת של שחיקה, לא ניתן לשחזר את המראה הקודם של השיניים באמצעות כתרים, שתלים הם פתרון מעולה במקרה זה.ישנם מקרים שבהם המטופל יצטרך למינציה המלווה בטיפול שיניים וכתרים.

מבנים פגומים של טיפולי שורש

טיפולי שורש שלא בוצעו כראוי, או מבנה תעלות שהתעוות מדלקת או טראומה, מצריכים השתלת שיניים בשביל לשקם את האזור הפגוע.

צמיחת שיניים

צמיחת שיניים קבועות עקומות שלא ניתן ליישר כראוי, או שיניים הצומחות האחת לתוך השנייה, או כל סיטואציה בעייתית הדורשת התערבות כירורגית והשתלה.

ישנם כמובן עוד גורמים אבל האינדיקציה הטובה ביותר לצורך בהשתלת שיניים היא הרצון להחזיר את החיים שלנו למסלולם, מחסור בשיניים משפיע על איכות החיים שלנו.

כיצד מחסור בשיניים משפיע על איכות חיינו?

כאשר חסרות לנו שיניים, אנו יכולים לחוות מספר רב של קשיים ובעיות, חלקן אסתטיות במהותן אבל רובן בריאותיות.

הבעיה העיקרית שמחסור בשיניים יוצר היא קושי בלעיסה והחלשות הנשך – בעיה המשפיעה על הרגלי התזונה שלנו אבל לא רק.  כאשר איננו מסוגלים לנשוך כראוי איננו מקבלים תזונה נאותה ואף יכולים להגיע למצבים של תת תזונה ואטרופיה בשרירי הלסת.

פגיעה ביכולת שלנו לדבר כראוי

בין אם בריר מוגבר, שרירי לסת חלשים ושינוי בפונטיקה. מחסור בשיניים מוביל להגיינה ירודה של חלל הפה, שבתורה מובילה לפגיעה נוספת בביטחון.

ספיגת עצם בלסת ובגולגולת

השיניים, השורשים והעצבים סביבן הן סוג של עוגן למבנה הפה והלסת. ברגע שהעוגן הזה נעלם, עצמות הלסת מתחילות לסגת והחומרים נספגים בגוף שלנו. זה יוצר סיטואציה בעייתית הדורשת שחזור והשתלה של עצם, בשביל בשביל שנוכל ליצור בסיס חדש לשיניים.

הנסיגה עלולה לפגוע בסינוסים

הסינוסים הם חללי אוויר בגולגולת, נסיגת העצמות יכולה לגרום לצניחה של חללים אלו ועלולה ליצור מגוון בעיות הקשורות גם לנשימה.

אנחנו תמיד נמצאים סביב אנשים

פה מלא בשיניים יוצר תחושת ביטחון, כאשר אנו חושבים באופן מודע על הפה שלנו, ואיך הוא נראה במהלך האינטראקציות שלנו עם הסובבים אותנו, אנו משלמים מחיר קוגניטיבי כבד ובנוסף מאבדים בטחון במראה שלנו. פה מלא בשיניים מאפשר לנו לחייך במלוא הפה והכי חשוב, זה מרגיש טבעי.

בין אם חסרות לכם שיניים, או שאתם משתמשים בתותבות, תמיד תירצו לשאוף לטיפול שהתוצאה שלו תרגיש טבעית ושתחזיר לכם את הביטחון בשיניים שלכם.

הטיפול היחידי שמוכיח כבר למעלה משני עשורים אפקטיביות טיפולית ומעשית בהחלפת שיניים חסרות הוא ללא ספק השתלת שיניים.

למה השתלת שיניים נחשבת לטיפול האפקטיבי ביותר?

זה פשוט מאוד, לא קיים עדיין טיפול עמיד יותר לאורך זמן או גמיש באופן היישום שלו כמו השתלת שיניים.

השתלות יכולות להחזיק מעמד גם עשרות שנים

בזמן שפתרונות כגון תותבות דורשות שימוש מתון בלעיסה ודורשות מהמטופל “לשחק” עם התותבות, השתלות מתפקדות כשיניים לכל דבר ומאפשרות לנגוס נגיסות בריאות בכל מאכל.

ההשתלה יכולה לשמש כטיפול מקדים או משלים לטיפול אחר

רופאי שיניים מבצעים כבר שנים רבות השתלות שיניים כהקדמה לטיפולים נוספים כגון:

  • עיגון שיניים תותבות, טיפול הכרוך בהשתלת מספר שתלים המאפשרים לקבע תותבות בעלות קונסטרוקציה מיוחדת עם חיך פתוח ביעילות ,בנוחות וללא צורך שימוש בדבק לתותבות.
  • תמיכה בכתרים או שיניים הקרובות לשיניים שנעקרו או נפגעו, טיפול זה מאפשר “לחזק” כתרים ושיניים הקרובים לשיניים חסרות.
  • בסיס לגשר דנטלי, טיפול המאפשר ליצור גשר בין שני שתלים, שיכול לתפקד כעמוד תווך לשלוש כתרים או בכדי למלא חלל של מספר שיניים חסרות.

השתלות נראות ומרגישות כמו שיניים אמתיות.

מי יכול לעבור השתלת שיניים?

למרבה הצער, לא כולם יכולים לעבור השתלת שיניים בהצלחה. בכדי לקבוע אם אתם מתאימים להשתלת שיניים עליכם להיוועץ ברופא ולהתחיל את תהליך האבחון לטיפול.

יתכן שבמהלך התהליך הרופא ימליץ לכם על שיטה נוספת המתאימה לכם לא פחות מהשתלה.

הסיבות להימנעות מהשתלת שיניים הן מצבים שבהם מבנה הפה לא מאפשר זאת (סיבה זמנית בדרך כלל, הפתרון למטה), מחלות ובעיות נוספות המונעות את הטיפול בהשתלה, להלן הסיבות:

  • רקמת עצם שלא מסוגלת לקלוט שתלים – במקרים בהם ישנה מחלה מערכתית המשפיעה על בריאות העצם כגון אוסטאופורוזיס מתקדם אצל נשים.
  • מטופלים הלוקחים תרופות נגד קרישת דם כגון אספירין, קומדין וכו׳ – יש להיוועץ עם רופא משפחה במידה וירשה הפסקת טיפול לכמה ימים אין הגבלה לטיפול.
  • מעשנים – לא מומלץ לעשן לאחר ביצוע השתלות מפני שהסיכוי לדחיית השתל עולה.
  • חולי סרטן – לא ניתן לבצע שתלים במטופלים שעברו במהלך חמשת השנים האחרונות הקרנות באזור הצוואר והראש אלא אם הרופא המטפל מאשר.
  • מחלות כרוניות – כגון סכרת לא מאוזנת יכולה להוביל להאטת תהליך הריפוי ולדחיית שתל, לכן יש לאזן את הסוכרת לפני הטיפול ולשמור על הסוכר מאוזן לאורך תהליך ההחלמה.

כיצד עובד תהליך ייעוץ ותכנון השתלים?

בתחילת התהליך צוות המרפאה מזמין אתכם לפגישת התייעצות ללא עלות עם ד”ר אברבוך אלכסנדר, בייעוץ הראשון תעברו אבחנה כוללת במרפאה ללא עלות תקבלו מידע ותכנית טיפול מפורטת שתאפשר לכם להבין את התהליך מגבוה ולהתכונן בהתאם.

בבדיקה עצמה, יבחנו החניכיים והשיניים הקיימות באמצעות תצלום פנורמי או תצלום סי. טי (CT), צילום המאפשר לרופא לבחון את מצב העצם בלסת והמבנה שלה.

לאחר מכן יקבע הרופא את מיקום השתלים הכמות וימליץ על התכנית הטיפולית המתאימה ביותר לצורכי המטופל.

תכנית הטיפולים תכלול את מספר הפגישות, זמן ההחלמה הדרוש לאחר כל פגישה, והתוצאות הצפויות. ניתן במהלך הטיפולים לקבל הרדמה מקומית ואף לעבור את תהליך השתלת השיניים בהרדמה מלאה, וביום אחד.

לאחר הפגישה הראשונית, נפגשים בשנית בכדי להתחיל את ההשתלה ואף שיקום, במקרים מסוימים בפגישה הראשונה הרופא מספק תרופות העוזרות בתהליך ההחלמה לאחר הטיפול, המטרה היא לגמור את תהליך ההשתלה בכמה שפחות פגישות, פחות התעסקות מובילה להליך החלמה מוצלח ומהיר.

 
תהליך השתלת שיניים,השיניים קודם כל קודחים אל
 

השתלת שיניים, מה ההבדל בין השיטה הקונבנציונאלית לבין תהליך השתלת שיניים ביום אחד?

השתלת שתלים קונבנציונאלית מתחילה בדרך כלל בהתקנת שתלים דנטלים בלסת, ומלווה בתהליך שיקומי המאפשר לאחר כמה חודשים לבסס שתל קבוע באזור אחד או כמה אזורים בלסת.

תהליך השתלת שיניים ביום אחד, או בשמו האחר השתלת שיניים בהעמסה מיידית, הוא יותר מהיר ומונע המון כאב ראש למטופלים.

בתהליך זה, השתלים מוכנים לשימוש במהירות ע”י קיבוע מבנים וכתרים זמניים עוד באותו היום. אין צורך להמתין לקליטה של שתלים מפני שבאותו היום, רופא השיניים מסיר את השיניים שיש להוציא מהפה, ומתקין את השתלים וגשר תותב זמני, שיוחלף במהירות בגשר קבוע.

חשוב לקבוע לפני הטיפול מה הכי מתאים לכם, גם מבחינה בריאותית, וגם מבחינה פיננסית.

בפגישה שבה הוחלט לבצע את ההשתלה, המטופל מגיע למרפאה ולפי התכנית שהכין עימו הרופא, נעשות ההכנות לקראת ההשתלה. המטופל מקבל הרדמה מקומית, או מורדם בצורה מלאה, לפי דרישתו ומצבו הבריאותי, וצוללים קדימה!

בשלב הראשון – הרופא מכין את הלסת להחדרת השתל.

בשלב בשני – הרופא קודח חור ניתוב באזור בו חסרה השן ובקוטר שיתאים לשתל המתוכנן. הליך זה הוא הליך רגיש מפני שיש לשמור על המטופל מפני פגיעות מיותרות אם בעצבי הלסת, בחניכיים או בפנים.

בשלב השלישי – לאחר קדיחת החור הרופא מרחיב אותו ומחדיר בורג טיטניום בגודל המתאים בכדי לקבע את השתל.

בשלב הרביעי – הרופא מעגן את השתל ומרכיב עליו כיסוי המאפשר לאזור להתאחות (תהליך נקראה אוסטיאואינטגרציה – תהליך בו מתהווה רקמת עצם מסביב לבורג ולשתל ובעצם מקבעת אותו ללסת).

,בשלב החמישי – לאחר תקופה של שלושה עד שישה חודשים (במקרה של הרמת סינוס פתוחה בלבד) נפגשים במרפאה שוב, הרופא מסיר את כתר שהורכב על השתל, לוקח מידות לשתל, ומקבע כתר זמני.

בשלב השישי – הכתר הזמני מוחלף בכתר קבוע וההליך מגיע לסיומו.

החדרת השתלים היא רק החלק הראשון בטיפול, החלק החשוב בטיפול הוא ההחלמה קלילה והמעקב הרפואי שבא לאחר ההשתלה שיעזור בהצלחת התהליך.

השתלת שיניים, תהליך ההחלמה והשיקום

כחלק מתכנית ההשתלה, הרופא שיבצע את ההשתלה יכין לכם גם תכנית החלמה. מטופלים שיעקבו אחר תכנית ההחלמה יעלו את הסיכוי שלהם לקליטה אפקטיבית של השתלים הדנטליים במאות אחוזים ועל כן מומלץ לעקוב אחריה שלב אחר שלב.

תכנית ההחלמה שלכם תכלול מגוון המלצות, רצוי לעקוב אחר כולן בשביל להגדיל את סיכויי הצלחת ההשתלה:

– שמירה על היגיינת פה – אחת הסיבות העיקריות לכישלון תהליך האוסיאואינטנרציה (יצירת עצם מסביב לשתלים) היא שמירה לא נאותה על היגיינת פה המובילה לדלקות המונעות את צמיחת העצם מסביב לשתל.

יש לצחצח שיניים פעמים ביום ולנקות שאריות מזון באמצעות חוט דנטלי בשביל למנוע דלקות.

– מניעת טראומה והימנעות מהרגלים מזיקים – יש לשמור על אזור השתלים מטראומות הנובעות מלעיסה של מזון קשה, כמו כן יש להקפיד על הפסקה מלאה של עישון.

עישון מוריד את הסיכוי לקליטה של השתלים בגלל החומרים המצויים בו. כמו כן, לחולי סכרת מומלץ להקפיד על איזון סוכר לאורך כל תקופת ההחלמה ואף לאחריה.

– מעקב תקופתי אצל הרופא – במהלך תקופת ההחלמה, יש לבקר את הרופא ולבצע ניקוי אבנית בכדי להבטיח שההחלמה תתקדם כראוי, מעקב תכוף משפר את אחוזי ההצלחה בהשתלות ומבטיח הקלטות ארוכת .טווח של השתל.

נתונים על הצלחת השתלות שיניים

ישנם מספר גורמים המשפיעים על הצלחת הקליטה של השתל כגון:

מיקום השתל

 (אם השתל בוצע הלסת התחתונה או בעליונה) שתלים בלסת התחתונה הם בעלי סיכוי גבוה יותר לקליטה מוצלחת מפני שיש באופן טבעי יותר רקמת עצם לעבוד עמה.

ברגע שיש יותר רקמת עצם, תהליך האוסיאואינטנרציה מתרחש באופן מלא ומהיר יותר.

זה לא אומר שלא תהיה קליטה מוצלחת של עצם בלסת העליונה, זה רק לוקח בחשבון שבלסת העליונה יתכנו מקרים בהם תהיה בריחה של עצם.

 

השתלת שיניים
תמונה של שתל מוצלח בשן

עם התבצע טיפול היגייני בשתלים לאחר ההשתלה ככל שתקפידו על היגיינה תעלו את אחוזי הצלחת הטיפול.

תהליך טיפולי שהסתיים בהצלחה יכול להחזיק מעמד בפה לאורך כל חיי המטופל.

אילו סוגי שתלים הכי מתאימים לי?

כשזה מגיע להשתלות שיניים, ישנם מספר טיפולים המתאימים למטופלים שונים. אומנם רופא השיניים הוא זה שממליץ על הטיפול הנכון, אבל מומלץ להכיר את האופציות הזמינות בשביל שיהיה לכם נוח להתייעץ ולשאול שאלות.

לאחר סקירה של הצילומים, תקבלו סקירה מלאה של האופציות העומדות לרשותכם וביחד עם הרופא תחליטו לאיזה כיוון אתם הולכים כפי שציינו קודם, ידע הוא כוח, הכוח להתחיל את ההליך, והכוח להשלימו.

 

השתלת שיניים כיום מתבצעת כדבר שבשגרה, ומספר סוגי הטיפולים רק הולך וגובר. אלו השתלים הכי נפוצים:

שתלים המורכבים אל תוך העצם (Endosseous)

סוג זה של שתלים הוא הנפוץ ביותר ומשתייך לקבוצת ה”אנדוסאוס”, רוב השתלות השיניים הם שתלים מהסוג הזה. אלו הם שתלים המחוברים בהברגה או באמצעות משטח לעצם.

סוג שתלים זה כולל בתוכו שתלים מסוג root form, שתלים מסוג plate form ועוד ומסתמך על הלסתות, והמבנה שלהם בשביל להוות בסיס להשתלה.

בשיטה זו, היה ומשטח הלסת אינו רחב מספיק, ניתן לפצות עם הוספת עצם ותהליך האוסיאואינטנרציה (צמיחת עצם טבעית מסביב לשתל) ידאג לקבע את השן כמו שצריך ביחד עם היגיינה נאותה לאורך כל תקופת ההחלמה שיכולה להמשך בין שלושה עד שישה חודשים..

שתל סובפריאוסטלי – רוכב על העצם (Subperiosteal)

היה וישנו מחסור חמור מסת עצם משתמשים בשתל מן הסוג הזה. השתל מותאם אישית לכל לקוח על ידי סריקה של האזור, השתל מושתל על העצם ומכוסה באמצעות החניכיים בשיטה שונה מהשתלים המורכבים אל תוך העצם.

שתל טרנסאוסטלי – דרך העצם (Transosteal)

שתלים אלו באים בדרך כלל בצורת U העוברת דרך הלסת והחניכיים. משתמשים בהם במקרים קיצוניים בהם מסת העצם אינה יכולה לתמוך בשתלים, או במקרים של טראומה ללסת, ניתן לבצע שתל טרנסאוסטלי המאפשר לחזק את באמצעות מספר מצומצם של שתלים תוך להסתיים מבנים תותבים.

אילו שיטות השתלת שיניים מתאימות לי?

ישנן מספר שיטות של השתלה כיום, כל אחת מתאימה לצרכים שונים של המטופלים, הנה כמה מילים על כל שיטה ולמי היא מתאימה.

השיטה האנדוסאוסית

זוהי השיטה שהסברנו עליה למעלה בהרחבה, השיטה הזו מתבססת על הליך של עד שישה חודשים שבהם קודם מורכב השתל בפה של המטופל, לאחר מכן מרכיבים כתר זמני ולבסוף כתר סופי, תקופת ההחלמה של החניכיים ועצמות הלסת מתרחשת תוך כדי התהליך.

שיטה זאת מתאימה כמעט לכולם.

השתלת שיניים ביום אחד

זוהי שיטת השתלת שיניים מתקדמת יותר שבה כל תהליך השתלת השיניים מתבצע תוך יום אחד. ישנה החדרה של שתלים והעמסה מידית של שינים זמנית. לאחר הטיפול תהיה תקופת החלמה של היקשרות של העצם לשתל (אוגמנטציה), אבל כבר בטיפול הראשון יוצאים עם כתרים על השתלים.

השתלת שיניים

השתלת All-on-4

שיטה זו מיועדת למטופלים שחסרה להם שורה או רצף של שיניים ואין אפשרות להשתיל בעצמות הלסת שלהם עצם או שאין להם רצון לעבור את התהליך.

השיטה באה לחסוך בכמות השתלים על ידי החדרת  4 שתלים (לפעמים גם 6) בצורה טרפזית אשר מאפשרת לחבר אל השתלים מספר גדול יותר של שיניים.

כמו בשיטה להשתלת שיניים ביום אחד, גם שיטת ה All-on-4 ניתנת לביצוע ביום אחד, וכאן היתרון הגדול שלה. בהגיעכם לרופא מונחות תותבות  ישנו צורך בעצם לסת רחבה ובריאה, מה שמצריך השתלה של עצם במטופלים שאין להם מספיק עצם..בפה עד להגעת השתלים מהמעבדה לאחר מדידות. אבל, כמו בשיטת ההשתלות ביום אחד, גם כאן.

השתלת תותבות המחוזקות בשתלים

שיטת השתלה של תותבות המחוזקות בשתלים מתאימה למטופלים הזקוקים להשתלה של כל שיני הלסת (עליונה או תחתונה).

 כמו ב All-on-4, גם כאן יוצרים מספר שתלים, מספר השתלים כמובן תלוי בצרכים של המטופל, התוצאה היא תותבות שצריך להשקיע מאמץ כדי לשלוף אותם ויש חיך פתוח בניגוד לתותבות רגילות.

השתלת שיניים
הרכב השתל הדנטלי

כמה שתלים אני צריך?

ישנם מספר אופציות בהשתלות והן כולן תלויות במטופל, במצבו הבריאותי ובמבנה הפה. אבל ניתן לסכם בקצרה כמה שתלים זקוק לו כל סוג של מטופל:

    1. הייתה והתבצעה עקירה, והשיניים והעצם מסביב לאזור העקירה תקינים – ניתן לשתול שתל אחד.



  1. היה וחסרות מספר בודד של שיניים באזורים שונים – כל שן חסר יכולה לקבל שתל והיה ויש כמה שיניים חסרות באותו המקום ניתן לבצע כמה שתלים או כמה שתלים בודדים  ועליהם גשר.

  2. היה ויש חסר במספר רב של שיניים באזור מסוים – הכמות המקסימלית של שתלים שניתן להשתיל בלסת נע בין 8-10 שתלים.
    לא כל שתל זו שן אחת. היה ויש שיניים שעדיין קיימות באותו אזור הן יכולות ביחד עם שיניים שתולות להוות בסיס לגשר של תותבות.

  3. היה ואין שיניים בכלל בחלק העליון או התחתון של הפה – ניתן לבצע השתלה מלאה של אותו החלק או כמה שתלים וגשר של תותבות. האחד הטיפולים הנפוצים במקרה זה הוא טיפול השתלת שיניים ביום אחד.

אבל כמובן, יש להתחשב בכל מקרה לגופו.

ממה מורכב השתל הדנטלי?

שתלים דנטליים מורכבים בדרך כלל ממתכת עמידה המסוגלת לעמוד בלחצים כבדים, בדרך כלל הבורג עצמו עשוי מטיטניום שעליו מגיע מבנה מיוחד לשתלים, על מבנה זה מתיישב הכתר.

השתלים הכי עמידים מורכבים מטיטניום, הם עמידים בלחצים גבוהים ויכולים לשרוד בסביבה העוינת של הפה בשעה שמתכות אחרות נפגמות.

רוצים לדבר עם ד”ר אברבוך ולשמוע עוד על תהליך השתלת השיניים? מלאו את הטופס ונציג יחזור אליכם בהקדם לתאם פגישה! נשמח להחזיר לכם את החיוך 🙂

ד"ר אברבוך – מרפאת שיניים

רופא שיניים, ומייסד המרפאה

ד”ר אלכסנדר אברבוך הנו רופא שיניים D.M.D, בעל ניסיון רב בהשתלות וניתוחים מורכבים. הוא מייסד מרפאת השיניים של ד”ר אברבוך בראשון לציון והבעלים. תושבי ראשון לציון והסביבה מכירים אותו, את עבודתו ואת תרומתו לקהילה. תחת ידיו האמונות עברו אלפי מטופלים והיד כמו שאומרים, עוד נטויה.

עקבו אחרי

לקוחות ממליצים