חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיתוסים נפוצים על בריאות השן

מיתוסים נפוצים על בריאות השן

מיתוסים נפוצים על בריאות השן

בריאות השן היא תחום מורכב, וככל שהוא מורכב כך הוא גם מלא במיתוסים. היום אנשים רבים מאמצים תפיסות שגויות על טיפול בשיניים, מה שעלול להוביל לנזקים משמעותיים. המפתח לשמירה על בריאות השיניים שלכם מתחילה בניפוץ של כמה מיתוסים שהגיע הזמן שכולנו נכיר.

מדוע מיתוסים כה מסוכנים?

מיתוסים על בריאות השיניים אינם רק חסרי בסיס מדעי, אלא מהווים סכנה ממשית. הם יכולים להוביל לטיפול שגוי בבעיה בשיניים, לגרום לדחיית טיפולים הכרחיים ליצור פחד מיותר מרופאי שיניים וכך אפילו לגרום לנזק ארוך טווח לשיניים שלכם. כדי שזה לא יקרה גם לכם, נעבור כאן על כמה מהמיתוסים שהגיע הזמן לנפץ.

מיתוסים נפוצים על בריאות השן

מיתוס: ככל שנצחצח חזק יותר כך נשמור יותר על השיניים

צחצוח נכון של השיניים חשוב במיוחד כדי לשמור על בריאות הפה ולהימנע מנזק לשיניים. צחצוח שיניים צריך להתבצע לפחות פעמיים ביום – בבוקר ובערב. מדוע דווקא פעמיים? כדי לאפשר הסרת שאריות מזון שהצטברו במהלך היום, למנוע היווצרות רובד חיידקים על השן, לשמור על רעננות הפה וכמובן- כדי למנוע התפתחות של עששת. רבים מאמינים שככל שנצחצח יותר חזק כך ננקה את השיניים יותר טוב ונצליח להיפטר מלכלוכים עיקשים. האמת היא שמדובר במיתוס שיכול לפגוע בשיניים שלכם. שימוש בכוח מיותר עלול לגרום לפציעה בחניכיים ולהזיק לנו. טכניקת הצחצוח המושלמת תארוך כ-2 דקות ותכלול תנועות סיבוב עדינות כדי להצליח לנקות את כל הלכלוכים. רופאי שיניים ממליצים לרוב להשתמש במברשת שיניים בעלת זיפים עדינים ורכים ולהחליף אותה כל 3-4 חודשים. במידה ויש שארי לכלוך שלא הצלחנו להסיר בצחצוח, ניתן להשתמש בחוט דנטלי או בשטיפת פה מתאימה.

מיתוס: לא נאכל מתוק- לא נסבול מעששת

בניגוד לדעה הרווחת, מצב של עששת או חורים בשיניים אינו נגרם אך ורק מאכילה וצריכה של מזונות מתוקים עשירים בסוכר. קיימים עוד מספר גורמים המשפיעים על התפתחות עששת אליהם  חשוב להיות מודעים. עששת בפה מושפעת גם מגורמים גנטיים, מיובש בפה ומצחצוח לקוי. גם מחסור בפלואוריד יכול להוביל בסופו של דבר להיווצרות של חורים בשיניים. מה זה פלואוריד? רובנו זוכרים אותו כחומר בעל המרקם המגעיל ששמים לנו בסוף טיפול שיננית, אבל בסך הכל מדובר במינרל חיוני לבריאות השיניים שלנו. הגוף לא מייצר אותו אלא צורך אותו ממקורות שונים כמו במים, במזון עשיר בפלואוריד וכמובן בטיפולי שיניים. מחסור בפלואוריד יגרום להיחלשות של שיניים ויגדיל את הסיכוי לעששת.

אז בואו נעבור על זה כמו שצריך, איך באמת תמנעו מעששת? הקפידו על צחצוח סדיר, שימוש בחוט דנטלי ושתייה מספקת של מים. חשוב לשמור על תזונה מאוזנת לבריאות השיניים שלכם וגם לבריאות הכללית. אנחנו לא אומרים להימנע לגמרי מסוכרים, פשוט לשים לב לכמה שאתם צורכים אותם ולעשות הכל באיזון. והכי חשוב- אל תוותרו על ביקורות תקופתיות אצל רופא השיניים שלכם! הזנחה יכולה לגרום לנזק של ממש וחבל, הקפידו להגיע לתורים שלכם.

מיתוס: טיפול שיננית פוגע באמייל השן

הרבה אנשים מאמינים שטיפול שיננית עלול לפגוע באמייל השן, כלומר בשכבה החיצונית ביותר של השן. מדובר בדעה שגויה שעלולה להוביל לנזק של ממש לשיניים שלכם. האמת היא שטיפול שיננית כלל לא פוגע בשיניים, הוא למעשה אחד הטיפולים החשובים ביותר בשמירה על בריאות השן. בטיפול מתבצע ניקוי יסודי של השיניים הכולל הסרת אבנית. הצטברות של אבנית בשיניים עשויה לגרום בהמשך גם לדלקת חניכיים וזה מצב שאנחנו ממש לא רוצים להגיע אליו. מעבר לכך, הביקור אצל שיננית יכול לתרום לזיהוי מוקדם של בעיות שיניים כדי להתאים להם טיפול נכון ובזמן. חשוב להגיע לטיפול שיננית גם כדי לקבל הדרכה מתאימה לטכניקת ניקוי נכונה ולשימוש במברשת שיניים מיוחדת או במשחה מסוימת במידת הצורך כדי לשמור על השיניים שלנו. כל כמה זמן צריך להגיע לשיננית? לרוב ההמלצה היא להגיע לטיפול שיננית לפחות אחת לחצי שנה.

מיתוס: אם השיניים נראות טוב ולא כואבות, אין סיבה להגיע לרופא שיניים

הרבה אנשים מאמינים כי אם השיניים לא נראות רע ולא כואבות, אין סיבה ללכת לרופא. האמת היא שבעיות פה רבות יכולות להתפתח מתחת לאף שלנו ובלי שנרגיש כאב. עששת בשלביה הראשונים, דלקות חניכיים וסדקים זעירים בשיניים יכולים כולם להופיע מבלי שנרגיש בכאב. לכן חשוב ללכת לביקורות שנקבעו לכם אצל רופא השיניים ולהיות עירניים. ביקור קבוע אצל הרופא שלכם יעזור בגילוי מוקדם של בעיות, יאפשר טיפול יעיל וזול יותר כאשר תפסנו את הבעיה בשלב מוקדם יחסית וכן יתרום לשמירה על בריאות כללית של חלל הפה.

מיתוס: שיני חלב לא דורשות טיפול

הרבה אנשים מאמינים כי שיני חלב של ילדים, מאחר והן זמניות בפה, דורשות פחות טיפול או התייחסות. גם ככה הן ינשרו תכף ושיניים חדשות יצמחו, אז למה לטפל בחורים בשיניים או בבעיות כאלה ואחרות? מדובר בטעות חמורה שיכולה להזיק לילדים שלכם. שיני החלב קריטיות להתפתחות השיניים הקבועה, הזנחה שלהן יכולה להוביל לבעיות של ממש. אי טיפול נכון בעששת בשיניי חלב עשוי להוביל להתפתחות של זיהומים, בעיות בהיגוי ולקשיי אכילה אצל הילדים שלנו. מדובר במצבים שיגרמו סבל מיותר לילדים וחבל, אז איך נמנעים מכך?  מתחילים בצחצוח החל מבקיעת השן ראשונה, שומרים על תזונה מאוזנת בשביל הילדים שלנו ומקפידים על ביקורות סדירות אצל רופא השיניים. בשביל ילדים הביקור אצל רופא השיניים יכול להפוך לחווייה קצת פחות נעימה, כדי למנוע פחד או חשש ניתן להפוך את החוויה לכיפית ולא מאיימת. ניתן לשלב את הביקור אצל רופא השיניים כחלק מיום כיף עם הילד, להראות לו כמה שאתם גאים ולמלא אותו בחיזוקים חיוביים בזמן הטיפול ובסיומו.

מיתוס: צילומי רנטגן לשיניים מזיקים לנו

הרבה אנשים מאמינים כי צילומי רנטגן לשיניים הם מסוכנים ולכן יש להימנע מהם. מדובר בטעות שעשויה לגרום לנזקים חמורים בשיניים שלנו. צילומי רנטגן נחשבים לבטוחים לגמרי לשימוש כך שהחשש מהם הוא זה שדווקא יכול לפגוע בנו. אנשים רבים כל כך חוששים מהצילום עד שהם מעדיפים לוותר על הביקורת אצל רופא השיניים ובכך להזניח בעיות שיניים שמצריכות טיפול. רופאי השיניים מסבירים כי הקרינה הנפלטת במהלך צילום רנטגן היא זניחה ולא מזיקה לבריאות. מדובר בכמות קרינה כל כך אפסית כך שהקרינה הנפלטת בצילום רנטגן של שן אחת שווה לשעה אחת בלבד של שהייה בשמש. המכשירים הסטנדרטיים לצילום במרפאות השיניים עוברים בדיקה תקופתית של משרד הבריאות כדי לוודא שהם בטוחים לשימוש. הרבה פעמים חשוב מאוד לבצע צילומי שיניים כדי לאבחן בעיות שונות כמו נסיגות עצם, שעלולות לגרום למחלות חניכיים, חורים בשיניים שלא תמיד ניתן לראות בעין וכו'. מדובר בכלי אבחון חשוב במיוחד שהכרחי לשמירה על בריאות הפה.

מיתוס: שיני בינה חייב לעקור

שיני בינה הן שיניים טוחנות שבוקעות בגיל מאוחר, לרוב עד גיל 25. שיני הבינה בוקעות כדי לעזור לנו ללעוס מזון בצורה יעילה. לא לכל האנשים בוקעות שינה בינה בתום גיל ההתגברות, ישנם אנשים שלא צומחות להם שיני בינה בכלל. הפחד של הרבה מהאנשים הוא שברגע שצומחות שיני בינה חייב לעקור אותן, וזה כלל לא נכון. לעיתים שיני בינה צומחות באופן לא תקין ועלולות לגרום להתפתחות עששת או לדלקות חניכיים חוזרות. רק במצבים בהם נגרם נזק לשיניים יש להגיע לרופא שימליץ האם יש צורך לעקור את השן. אם אין בעיה כלשהי עם השיניים והן תקינות מומלץ לא לגעת בהן סתם. עקירת שן בינה מלווה בסיכונים אפשריים שונים, לכן אם אין צורך מומלץ לא להיכנס לזה.

הדרך לחיוך בריא מתחילה בידע ובטיפול נכון

כדי לשמור נכון על בריאות השן חשוב להיות מודעים לכל המיתוסים הקיימים וכך לשבור כמה סטיגמות מטעות ולפתח מודעות והרגלים נכונים. כל טיפול מתחיל בהבנה, ובעזרת מידע מקצועי ניתן למנוע בעיות רבות. אל תסמכו על שמועות ומיתוסים – התייעצו תמיד עם רופא שיניים המומחה שלכם. אנחנו ממליצים גם לכם להגיע לטיפול במרפאה של דוקטור אברברוך. צוות המרפאה שלנו בהנהלת ד"ר אלכסנדר אברבוך, מורכב מהמומחים ביותר בתחום להם ניסיון עשיר. אנחנו מחוייבים להעניק את הטיפול המותאם והטוב ביותר לכל המטופלים שמגיעים אלינו כדי שכולם יצאו עם חיוך.

פייסבוק
טוויטר
הדפסה
WhatsApp
שלח באי-מייל

עוד מאמרים:

מהם הסימנים לדלקת חניכיים?

מהם הסימנים לדלקת חניכיים?

מהם הסימנים לדלקת חניכיים? דלקת חניכיים איננה עניין נדיר. אנשים רבים סובלים מדלקת במצב קל או במצב מתקדם יותר. משמעות הדבר היא

Dr. Averbuch – Dental Clinic

Senior dentist, and founder of the clinic

Dr. Alexander Averbuch is a D.M.D dentist with extensive experience in dental implants, full anesthesia and complex surgeries. He is the founder of Dr. Averbuch's Dental Clinic in Rishon Lezion and the owner. Residents of Rishon Lezion and the surrounding area know him, his work, and his contribution to the community. Under his faith, thousands of patients and the hand went, as they say, another slant.

follow me

testimonials